Sunday, June 7, 2009

RIZRENI HEALTH AND BEAUTY

Rizreni ialah Produk keluaran tempatan. diformulasikan dari bahan semulajadi terpilih, untuk mengatasi masalah pigmentasi, parut jerawat, meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit secara lembut. Semua produk penjagaan rizreni telah mendapat kelulusan dari KEMENTERIAN KESIHATAN. Anda boleh menggunakannya tanpa was-was. Rangkaian produk HALAL dari hujung rambut hingga hujung kaki... untuk penjagaan kulit wajah, badan, makanan kesihatan, penjagaan wanita dan makanan kesihatan






PRODUK TERBARU KELUARAN RIZRENI



Formula yang mengandungi sel stem epal hijau dan ekstrak kopi hijau ini menggalakkan rejuvenasi sel kulit agar kelihatan halus dan remaja. Untuk semua jenis kulit. Sapukan pada kulit muka pada waktu pagi atau pagi dan malam selepas membersihkan muka.
10ml RM   65.00
30ml RM 160.00


PRODUK PENJAGAAN WAJAH


A. PEMBERSIHAN MENDALAM


1. CLEANSING MILK
( 35ml RM10.00/ 125ml RM30.00)











Fungsi :
Untuk menanggalkan kotoran, sisa tatarias. Ambil sedikit, tidak perlu dibasahkan dengan air. Sapu ke seluruh muka. Bersihkan dengan kapas atau span basah. Sesuai untuk semua
Nota : Walaupun tidak menggunakan make up/ tatarias, masih perlu juga menggunakan cleansing milk kerana seharian kulit kita terdedah dengan udara yang kotor, debu dan sebagainya.


B. PEMBERSIHAN ULANGAN


1. Facial Wash ( 35ml RM10.00/ 125ml RM30.00)

Untuk kulit normal, berminyak dan kombinasi berminyak. Mengandungi
ekstrak limau. Gunakan dalam jumlah yang sedikit sahaja. Buihkan dengan
air. Cuci muka dan bilas segera. Elakkan kawasan mata dan tepi bibir.



2. Facial Gel ( 50ml RM20.00/ 125ml RM35.00)

Mengandungi ekstrak timun. Untuk kulit kering dan sensitif. Cara penggunaan sama seperti di atas.












3. Beauty Soap
(100gm RM20.00)

Mengandungi vitamin B. Dalam bentuk bar. Untuk
semua jenis kulit





4. Licorice Soap (100gm RM20.00)

Mengandungi ekstrak Licorice. Boleh juga digunakan untuk badan. Ekstrak licorice
boleh mencerahkan kulit. Sesuai untuk semua.



5. Lava Soap (50gm RM20.00)


 6. Teen Cleanser (35ml RM9.90)
Pencuci lembut untuk remaja.


Nota : Jika kulit jenis sensitif atau alahan, pencuci yang sesuai ialah Licorice atau facial gel kerana kedua-dua produk ini lembut dan tidak menyebabkan rengsa.






PENYEGAR

Berfungsi untuk menutup pori-pori yang terbuka
setelah mencuci muka.

1. Toner (merah) (35ml RM12.00/ 125ml RM35.00)
   – untuk kulit normal


2. Rejuvenating Toner (100ml RM28.00 )
– Untuk kulit berjerawat sahaja. (halus)


3. Teen Toner ( 35 ml RM 9.90 )







RAWATAN MENDALAM


Produk untuk rawatan mendalam hanya digunakan pada waktu malam sahaja. Setelah
kulit mencapai kesan yang diingini/ setelah kulit pulih kadar pemakaian produk dikurangkan. ( cth : 2 mlm seminggu)






1. Treatment Cream (5gm RM35.00/ 10gm RM65.00)

Membantu memudarkan pigmentasi, meratakan ton
warna kulit, menyerikan kulit, sekaligus mencerahkan
kulit. Digunakan dengan kadar yang sedikit pada waktu malam sahaja.












RAWATAN MENGEKALKAN


Digalakkan dipakai pada waktu malam. Sebagai pengganti rawatan mendalam.






1. Skin Soft Cream Plus
(5gm 25.00/ 10gm RM48.00)

Krim formulasi lembut untuk kulit. Membantu
mengurangkan jerawat, mencerahkan dan melembabkan kulit.Sesuai digunakan siang dan malam. Sebagai
pengganti Treatment Cream










2. Koji Cream (5gm RM20.00/ 25gm RM60.00)

Untuk melembab dan menggebukan kulit.. Tidak
digalakkan digunakan jika kulit terdedah kepada cahaya matahari berpanjangan.
( cth : berkebun/bersukan (cth : bermain bola jaring)









3. Day & Night Cream (15gm RM28.00)

Krim lembut yang juga mengandungi pelindung matahari. Tiada warna. Sesuai untuk remaja dan lelaki. Boleh digunakan siang dan malam.





PELINDUNG


Krim pelindung diperlukan untuk melindungi kulit dari sinar matahari di siang hari. Mesti digunakan setiap hari

 1. Sunscreen (5gm RM20.00/ 10gm RM 35.00)

Mengandungi SPF 15, berasaskan minyak. Sesuai untuk semua kulit


2. Nu White Foundation (5gm RM22.00/10gm RM40.00)

Mengandungi sedikit pelembab. Sesuai untuk semua kulit. SPF 15. Sesuai untuk asas tatarias



 3. Day & Night Cream (15gm RM28.00)
Krim lembut yang juga mengandungi pelindung matahari. Tiada warna. Sesuai untuk remaja dan lelaki. Boleh digunakan siang dan malam.


4. Perfect Cover (15gm RM60.00)

Digunakan juga sebagai asas tatarias. Mengandungi SPF yang tinggi untuk kadar perlindungan

yang lebih lama. Sangat sesuai jika kulit berada dibawah matahari secara berpanjangan.







Nota :


Pigmentasi terjadi apabila kulit tidak mendapat perlindungan secukupnya dari sinaran matahari. Pigmentasi terbahagi kepada dua. Disebabkan oleh hormon atau matahari. Pigmentasi yang disebabkan oleh hormone tidak boleh hilang sampai bila2 melainkan dipudarkan warna sahaja dengan menggunakan skincare. Pigmentasi yang disebabkan oleh matahari pula boleh hilang sepenuhnya tetapi memakan masa yang lama bergantung kepada masalah. Oleh itu jangan abaikan penggunaan krim pelindung matahari di siang hari




LAIN-LAIN PRODUK PENJAGAAN WAJAH


1. Youth Dew (40gm RM 40.00)
– untuk menegangkan kulit. Penggunaan secara konsisten akan menghasilkan kulit yang anjal dan halus. Untuk wanita berumur 30 tahun ke atas atau kulit yang sudah menunjukkan kesan penuaan. Boleh digunakan siang dan malam. Gunakan selepas toner


2. Honey Dew (15gm RM25.00/ 40gm RM 40.00) – Untuk melembabkan kulit. Mengandungi ekstrak timun untuk mempercepatkan pemulihan kulit tergores/radang dan ekstrak kaktus yang membekal mineral kepada kulit.








3. Scrub Peeling 30gm (RM 30.00)
– Digunakan seminggu sekali untuk pembersihan mendalam. Membuang lebihan sel mati kulit dengan lebih sempurna.


4. Soothing Cream
(RM 30.00)
– Mengandungi ekstrak waterlily. Untuk meredakan kulit jika terjadi radang kulit akibat pemakaian produk. (cth : jika kulit terasa pedih apabila memakai krim, bolehlah disapu soothing terlebih dahulu)






5. Aromatic Cream (5gm RM20.00)
– Mengandungi ekstrak minyak pokok teh (TTO- tea trea oil) sebagai antiseptik untuk membunuh kuman. Membantu mengecutkan jerawat. Digunakan pada bila-bila masa mengikut kesesuaian. Sapu pada kawasan jerawat sahaja.







6. Nourishing Gel (60ml RM 80.00) – Memberi kesan seperti “botox”. Mengurangkan garis-garis dan kedut halus terutama di kawasan mata dan tepi bibir.

 8. Cooling Mask ( 225gm RM 35.00) – sebagai masker. Menegangkan dan menyejukkan kulit.







9. Papain Mask (RM 4.00 per sachet of 3 gm) – Menegangkan kulit. Sedikit pencerahan













10. Aroma Facial Oil (RM20.00) – Digunakan untuk mengurut muka.










11. Clarifying Lotion (35ml RM12.00/100ml RM30.00) – Untuk membunuh kuman. Digunakan selepas memicit jerawat. Juga boleh digunakan sebagai toner untuk kulit berjerawat teruk.


12. Be Tone Essence ( 35 ml RM12.00) – sebagai toner. Mengandungi sedikit pencerah kulit.





13. Be Tone Normal ( 60ml RM20.00) – sebagai toner. Mengandungi sedikit pencerah kulit. Versi lembut be tone essence.






PENJAGAAN BADAN


 1. Skin Soft Body Lotion (180ml RM30.00)
– Melembutkan kulit. Mengandungi SPF. Untuk siang hari



2. Skin Soft Lotion (180ml RM28.00)
– Losyen lembut tidak mengandungi SPF. Untuk malam hari.



3. Beauty Spa Salt
– Terdapat dalam 5 pilihan iaitu Tamarind, Tumeric, Apple, Orange dan Apple. Untuk  
  membuang sel-sel mati



4. Licorice Soap 100gm - RM20.00
- Ekstrak licorice. Sesuai digunakan diseluruh badan dan muka.


 5. Milky Mask 200gm - RM25.00
                     400gm - RM 40.00
– Mandian susu untuk mencerahkan kulit jika digukanan secara berpanjangan.






PENJAGAAN PAYUDARA


1. Bust Gel ( 50gm RM70.00) 
untuk menegangkan payudara. Bahagian payudara tidak digalakkan terdedah dibawah pancaran matahari selepas memakai gel (cth : berenang)






2. Bust Cream ( 50gm RM80.00)
– Untuk memontokkan payudara
Nota : Penggunaan krim dan gel tidak sesuai untuk wanita mengandung dan menyusukan anak.



3. Bust Massage Oil 100ml (RM35.00)
 – Digunakan semasa mengurut payudara. Untuk merangsang payudara. (aliran darah dan sebagainya)




 4. Bust Mask (450gm) RM15.00 
– sebagai masker payudara untuk menegangkan payudara. Digunakan semasa rawatan.










PENJAGAAN WANITA



1. Lady Hygiene Wash 100ml (RM20.00) 35ml -  RM 10.00
– Mengandungi TTO ekstrak untuk membersih, mengurangkan keputihan dan menyihatkan kawasan sulit wanita.


2. Cenderawasih Hygiene Wash 100ml (RM24.00)
- Mengandungi TTO ekstrak untuk membersih, mengurangkan keputihan dan menyihatkan kawasan sulit wanita. Di tambah ekstrak arginine untuk merangsang rasa. Untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja.



3. Cenderawasih Oil 10gm (RM40.00) – Mengandungi herba terpilih seperti manjakani dan akar serapat. Mengimbangi cecair dan menguatkan otot. Untuk wanita berkahwin sahaja. Disapu dibahagian sulit.










PEMAKANAN KESIHATAN

1. Minuman Halia Madu 100gm (RM12.00) 
– Gabungan halia dan madu terpilih. Untuk membuang angina dan menjaga kesihatan.



2. Garam Everest (100gm RM16.00) – Mengimbangi PH badan





3. BeauTea Colostrom
- Gabungan susu awal lembu (colostrom) dan teh hijau untuk ketahanan daya tahan diri melawan

penyakit. Tinggi anti oksida, awet muda dan sesuai untuk mereka yang ingin menguruskan badan






KOSMETIK (Riz color range)


1. Compact Powder – 2 colors (RM48.00)


2. Lipstick – 10 colors (RM18.00)


3. Eye Shadow – 8 colors (RM19.90)


4. Blusher- 3 colors ( RM 29.90 )


5. Maskara – RM 39.90


6. Eye Liner - RM12.90

























5 comments:

  1. salam kak..saya ni da guna this product hmpir sebulan..saya nak tanya..ape beza nu white dgn sunscreen... sunscreen tu agak keras..bila nak sapu kat muka agak pedih..muke saya berminyak.boleh x kalau saya bertukar pd nu white

    1 lg,muke jnis berparut..walaupon saya pakai treatment cream.muke xmengelupas..even pki tiap2 mlm2 pon stil x mengelupas..knp ye?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Parut dimuka akan lebih cepat hilang sekiranya kita membuat rawatan facial di salon. Treatment Cream atau pun lain-lain produk rizreni bertindak dgn lembut ke atas kulit dan tidak mengakibatkan pengelupasan yang mendalam.

    Nu White juga mengandungi ekstrak White Pearl dan boleh melicinkan kulit sementara Sunscreen hanya bertindak sebagai pelindung. Ia sedikit keras kerana ia water resistant dan tak mudah hilang kesan walaupun kita berenang di kolam renang.

    ReplyDelete
  4. Salam... Trial pack kami dah tak jual lagi.. tp masih jual size yang sama secara loose (asing2). untuk pertanyaan lanjut boleh sms sy - 012-2934373/019-2538139 utk balasan yg lebih cpt

    ReplyDelete